Beide jeugdteams OCL kampioen!

Zondag 2 juli 2017 werd een memorabele dag voor onze jeugd! Beide teams speelden voor het kampioenschap in de NGF jeugdcompetitie (18 holes).

Het tweede jeugdteam (Ilan, Dimo, Mart, Job, Gijs en Martijn) kon het kampioenschap na een solide reeks van zeges eigenlijk niet meer ontgaan en ze maakten afgelopen zondag op ‘De Heemkerkse’ hun reputatie (meer dan) waar; na de turn kon het eigenlijk al niet meer fout en OCL 2 verpletterde De Haar 1 uiteindelijk met maar liefst 24 tegen 4!

 

Hoe anders ging het bij OCL 1 (Kik, Jimi, Job, Diederik en Kiki).. Op de werkelijk prachtige golfcourse van de Hoge Kleij speelde OCL 1 tegen de #1 in poule, De Purmer 1. Om het kampioenschap binnen te slepen moest De Purmer 1 met tenminste 19-9 verslagen worden. Tot de allerlaatste put was het spannend en wist werkelijk niemand nog hoe de vlag er bij hing, anders dan dat het ‘er om zou hangen’. Kiki eindigde met een knappe par op hole 18, maar verloor wel (nipt) haar wedstrijd, ondanks een knappe 38 Stbford punten. Niemand kende de uitslag. Hadden we genoeg punten bij elkaar gespeeld? – er moest flink gerekend (met samengeknepen billen…). Uiteindelijk bracht het groepstotaal (en een hertelling van Jimi’s partij) verlossing: OCL 1 won met 20-8!

Felicitaties voor onze jeugd met hun behaalde kampioenschappen en de bijbehorende promoties naar (wederom) een hogere NGF poule. Hulde!!!!

Misha

Geef een reactie

Scroll to top