Matchplay Kampioenschappen

Woensdag 02 oktober stond de baan bijna te trillen op haar grondvesten. En dat was niet alleen vanwege het tamelijk ruige weer, maar van de spanning tijdens de wedstrijden om het kampioenschap matchplay dames 2017.

‘s Morgens vertrokken Florine Muije en Rachel Bruinenberg om het respectievelijk op te nemen tegen Nicole van Twuijver en Annette Blommendaal. Florine had iets minder holes nodig om de buit binnen te halen, Rachel daarentegen had er maar liefst twintig nodig om als winnares uit de baan te komen.

En na deze twintig kon zij wederom de baan in om het in de finale op te nemen tegen Florine. Gehuld in weer en wind bestendige kleding werd ook deze titanenstrijd aanvaard. Het clubhuis raakte aardig gevuld met belangstellende leden. Wie oh wie zou met de eer gaan strijken?

Veelvuldig werd uit het raam gekeken, waar blijven ze??? En ja hoor, hole 9 werd uitgeholed, dit zou het wel zijn. Maar neen, de meisjes liepen verbeten door naar hole 1. Op hole 5 stonden velen wederom met de neus tegen de ramen geplakt. Zou dit de laatste en dus beslissende worden??? En ja, na negentien holes viel het doek en konden ook zij het warme clubhuis opzoeken. Aan Rachel de eer om zich matchplay kampioene 2017 te noemen. Zij moest er wel negenendertig (!!!) holes voor vechten.
Onderstaand een impressie van de huldiging. Helaas zijn enkele foto’s iets minder scherp, maar misschien toch leuk om te zien.

Scroll to top